Leesclubs

Close Reading Club

De Close Reading Club is een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten. De leesclubs zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt je voor allemaal, maar ook voor eentje (of twee, of drie) inschrijven. Per leesclub is er gemiddeld 10 minuten voorbereiding nodig. 

Close Reading Club #4 – Babs Gons

Onder leiding van Babs Gons bespreken we op vrijdag 11 december een doorsnee uit het werk van Ursula Rucker. Een mini-bloemlezing samengesteld door Babs. Rucker is dichteres, zangeres en liedjesschrijver. Ze is bekend van haar vele samenwerkingen, onder andere met Silent Poets, The Roots en in het verleden met Nina Simone. Naast deze samenwerkingen heeft ze een eigenzinnig oeuvre opgebouwd dat warm, dreigend en excentriek tegelijk is. In de leesclub zullen we vier stukken behandelen. Viermaal een tekst die door Rucker zelf is voorgedragen. De links krijg je na inschrijving toegestuurd.

Babs Gons is schrijfster, performer en theatermaakster. Ze debuteert in het voorjaar met haar eerste dichtbundel, maar is al jaren de ongekroonde koningin van de Nederlandse spokenword. Daarnaast doceert deze duizendpoot en is ze met haar enthousiasme de stuwende kracht achter een duizelingwekkende serie spokenword-initiatieven.

Foto: Colin Hill