Leesclubs

De Close Reading Club is een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten. De leesclubs zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt je voor allemaal, maar ook voor eentje (of twee, of drie) inschrijven. Per leesclub is er gemiddeld 10 minuten voorbereiding nodig. 

De derde Close Reading Club wordt verzorgt door Eva Meijer. Onder haar leiding lezen we op 13 november een fragment uit Jaag je ploeg over de botten van de doden van Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk. De roman van deze Poolse auteur is een tijdloze lofzang op de natuur en haar complexiteit. In het boek vertelt een excentrieke zestiger over de dood van haar buurman en andere vreemde gebeurtenissen van de laatste tijd. Het boek is dit jaar in een Nederlandse vertaling verschenen, maar het origineel komt al uit 2009. De roman blijft brandend actueel in Polen, een land dat wordt verscheurd en gepolariseerd door de katholieke conservatieve politiek.

Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. In april 2020 verscheen haar laatste roman De nieuwe rivier, een magisch-realistisch moordmysterie.

 • Titel: Close Reading Club - Eva Meijer
  Datum: 13/11/2020
  Aanvang: 20:30
  Locatie: Online, via Zoom
  Prijs: gratis
 • Titel: Close Reading Club - Babs Gons
  Datum: 11/12/2020
  Aanvang: 20:30
  Locatie: Online, via Zoom
  Prijs: gratis