Het grote gesprek

Eén schrijver, één interviewer. Tijdens Het grote gesprek gaan we terug naar de basis en duiken we in anderhalf uur de diepte in, om zo het boek aan de realiteit te verbinden. Een gesprek over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid. Elke derde donderdag van de maand live bij te wonen, maar ook digitaal terug te luisteren als podcast. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek. Op 15 oktober vindt de tweede editie plaats, waarbij Saskia De Coster geïnterviewd wordt door Mira Feticu. De avond wordt ingeleid met een voordracht van Simone Atangana Bekono.

We organiseren Het grote gesprek samen met Stadsschouwburg en de Vereeniging. Het grote gesprek vindt plaats in het Theatercafé van de Nijmeegse Stadsschouwburg. Deze locatie is rolstoelvriendelijk.

Terugluisteren: podcasts
Het grote gesprek – Rob van Essen (15/9)

Saskia De Coster

Saskia De Coster is auteur van een eigenzinnig oeuvre. Volgens Tom Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Haar werk is in tien talen vertaald en ze heeft onder meer de Opzij Literatuurprijs op haar schoorsteen staan. De Vlaamse auteur blinkt in haar boeken uit in lef, originaliteit en schoonheid. In haar meest recente roman Nachtouders verhaalt Saskia over de moeilijkheden van ouderschap en de angst om een slechte ouder te zijn.

  • Titel: Het grote gesprek - Saskia De Coster
    Datum: 15/10/2020
    Aanvang: 20:30
    Locatie: Theatercafé, Stadsschouwburg Nijmegen
    Prijs: €10 / €7